Főoldal > Portré – Karsai Gábor, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola új rektora

Portré – Karsai Gábor, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola új rektora

Karsai Gábor filozófus lett A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora. 2005-2007 között már vezette az intézményt és 1996-2008 között tanított a Főiskolán, majd a KOGART Holding Zrt. vezérigazgatója, a Bankár Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese, többek között a KOGART Ház és a szellemi, oktatási és meditációs központként működő egykori Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor igazgatója volt. Hogyan és miért hozott létre Spirit of Humanity néven egy több nemzetközi szervezetből álló vezetői fórumot Izlandon? Hogyan vállalta egy tajvani buddhista kolostor nemzetközi szervezeti hálójának vezetését?

A Mind and Life Institute (Tudat és Élet Kutatóintézet) európai szervezetének, a Mind and Life Europe -nak a tagja, amelynek célja a tudat tudományos megértése, az emberi szenvedés csökkentése és az emberi boldogulás támogatása. A kutatóintézet szorgalmazza a párbeszédeket a nyugati tudományok, filozófiák, humán tárgyak és a keleti kontemplatív hagyományok között. Egyik alapító tagja maga a Dalai láma, továbbá Francisco Varela és R. Adam Engle.

 

 

Karsai Gábor valamennyi korábbi és jelenlegi munkáját a társadalom szellemi-lelki fejlődésének előmozdítása hatotta és hatja át. Ismerjék meg kalandos és elgondolkodtató életútját! Hallgassák meg terveit, ötleteit A Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetéséről, arról, hogy milyen egy jó tanár és még sok minden másról!

 

„Nincs tan, vagy tanítás tanító nélkül. A tanár az, akiben testet ölt akár a Tan, akár egy tágabb értelemben vett tanítás. A jó tanár önmagával szemben is folyamatosan fenntartja a kérdéseit. Nem jut nyugvópontra azzal kapcsolatosan, hogy ő ki és mit tud. Nem merevedik meg, nem válik önmagában dogmává ő, saját maga. Megőriz egyfajta nyitottságot, át tudja adni, nem feltétlenül az információt, hanem a válaszkeresésnek, útonjárásnak az értelmét.”

 

Az adás időpontja: 2019. MÁRCIUS 18., HÉTFŐ 07:00, kedd 10:00; szerda 13:00; csütörtök 16:00, péntek 19:00, szombat 07:00; vasárnap 20:00

 

Köszönjük, hogy hallgatnak minket!

 

Kapcsolódó