Főoldal > Básthy Anikó gasztroblogger a japán kultúra, vallás és konyha összefüggéseiről
Most végre megtudhatjuk, hogy milyen Japán, milyenek a japán emberek közelről, milyenek a japán szokások, milyenek a japán hétköznapok és, hogy milyenek a japán ételek, a gasztrokultúra egy ott élő magyar gasztroblogger szemével. Kultúrtörténeti kutatások segítségével, történelmi és néprajzi szempontokat is megvizsgálva, de elsősorban Anikó személyes élményein keresztül derülhet ki számunkra, hogy a japán hétköznapokat mennyire hatja át a hagyomány, hol a helye a buddhizmusnak és hol a sintoizmusnak, mennyire megrázó lehet egy temetési rituálé, mi az a miso, hogy készül a szójaszósz, és merre tart a modern Japán.
Az adás időpontja: 2020. JANUÁR 16., CSÜTÖRTÖK 07:00; péntek 10:00; vasárnap 07:00; hétfő 13:00; kedd 16:00; szerda 20:00
Anikó blog oldala, a Szójapácban itt található
Beszélgetésünkből kiderül, hogyan ünnepli Cser Zoltán a karácsonyt, szó esik a legfontosabb kérdésről, azaz hogy tudunk-e a szeretteinknek időt, energiát, teret adni, de arról is,
„A Buddha tanítása nem egy felfedezett igazság, nem egy megállapított igazság, hanem egy átélt igazság. És az átélést azt részint nem lehet fogalmilag meghatározni, pont
Minden decemberben megkérjük Karsai Gábort, a TKBF rektorát, hogy meséljen A Tan Kapuja Buddhista Főiskola évéről. Fogadják szeretettel az ez évi beszámolót. Riporter: Horváth M.