Főoldal > A Dalai Láma köszöntötte India miniszterelnökét annak születésnapja alkalmából

A Dalai Láma köszöntötte India miniszterelnökét annak születésnapja alkalmából

Őszentsége a XIV. Dalai Láma levélben köszöntötte fel India miniszterelnökét, Narendra Modit annak születésnapja alkalmából, és kívánta neki a legjobbakat:

 

“India az ‘ahimszá’ (ártalmatlanság) és a ‘karuná’ (együttérzés) ősi hagyományaival példát mutat a világnak” – írta Őszentsége. „Ráadásul növekvő nemzetközi befolyásával, amellett, hogy erős demokrácia, India komolyan hozzá tud járulni a békéhez és a párbeszédhez az egyre inkább egymástól függő világunkban.”

„Mint mindig, most is szeretném megragadni az alkalmat, hogy mérhetetlen hálámat fejezzem ki India kormányának és népének a nekem, és a száműzetésben élő tibetieknek több mint 65 éve nyújtott nagylelkű segítségért és vendégszeretetért.”

Őszentsége befejezésül ezt írta: „Jó egészséget és sok sikert kívánok Önnek, hogy e nagyszerű és ősi ország népeinek reményeit és törekvéseit megvalósíthassa, valamint ahhoz, hogy egy könyörületesebb, békésebb világ megteremtéséhez járuljon hozzá”.

Narendra Dámodardász Modi, India miniszterelnöke

 

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó