Főoldal > Öt Kulcs az éberség teljes ösvényéhez – online kurzus

Öt Kulcs az éberség teljes ösvényéhez – online kurzus

A Lion’s Roar buddhista magazin öt hetes online kurzust hirdet Öt Kulcs az éberség teljes ösvényéhez (Five keys to the Complete Path of Mindfulness) címmel október 24-i kezdettel. Az ötször egy hetes tanfolyamon lesz kérdezni élőben a tanítóktól, előre rögzített tanításokat meghallgatni, vezetett meditációs gyakorlatokon részt venni, olvasnivalóhoz, írásos anyagokhoz hozzáférni, interaktív kapcsolatot tartani az eseménnyel illetve a további résztvevőkkel, és akik október 2-ig jelentkeznek, jelentős early bird kedvezményt is kaphatnak. 

Az alábbiakban a Lion’s Roar magazin felhívását tolmácsoljuk:

 

 

Öt Kulcs az éberség teljes ösvényéhez

Egy úttörő öthetes online kurzus ami megmutatja, hogyan éljünk jó emberi életet.

Emberek milliói tapasztalták már meg az éberség (mindfulness) mélyreható előnyeit. Legyen szó a stressz csökkentéséről, az összpontosítás erősítéséről, a nyugalom megtalálásáról kaotikus világunkban, az éberség gyakorlása az egyik sarokkövévé vált a modern jólétnek. Mégis sokunknak az utazás itt véget ér, a teljes út küszöbén, amit az éberség valóban kínál. 

Az éberség teljes útjának Öt Kulcsa  azonban túlmutat az alapokon, végigvezet az éberség mélyebb dimenzióin, a személyes átalakulás gyakorlati alkalmazási lehetőségein, és a társadalmi gyógyulás komoly lehetőségein. 

Noha az éberséget (mindfulness) gyakran puszta technikaként gyakorolják, ez a kurzus feltárja, hogy az éberség gyakorlása hogyan tárja ki a kapukat a jó emberi élet teljes kerete előtt – egy olyan keret előtt, ami egyesíti az éberség meditációt a mély belátással, az etikával, az együttérzéssel és a közösséggel. 

Ez az Öt Kulcs nem kiegészítő eleme a gyakorlásodnak, hanem ezek azok az alapvető elemek, amelyek az éberséget (mindfulness) erőteljes és hatékony életmóddá alakítják. 

A híres éberség gyakorlatokat oktató tanítókkal tartott heti élő foglalkozásokon, vezetett meditációkon, praktikus gyakorlatokon keresztül megtapasztalhatjátok, hogyan alkalmazzátok az öt kulcsot az életetek minden területén, egy olyan megértési keretrendszerben, amihez újra és újra visszatérhetsz. 

Akár új vagy az éberség gyakorlatok területén, akár évek óta gyakorló, ez a tanfolyam ajtót nyit egy friss megértéshez és mélyebb tapasztalathoz, valamint rávezet arra, hogy felfedezed a benned lévő lehetőséget, hogy boldog, értelmes és hasznos életet élhess. 

Mit tartalmaz a program?

Heti élő előadás, utána kérdés-válasz lehetőséggel:

Beszélgessen közvetlenül vezető szakértőkkel előadások és kérdezz-felelek keretében, melynek házigazdája Sharon Suh mindfulness-tanár

Előre rögzített tanítások:

Tanulj a saját tempódban a heti rögzített előadásokon, amelyeken minden oktató mélyebben elmélyít az öt kulcsban

Vezetet gyakorlatok:

Tanulj meg gyakorlati meditációs és szemlélődő technikákat, amelyek segítenek integrálni az öt kulcsot a hétköznapi rutinodba.

Átiratok és más olvasnivalók:

Elolvashatod a kurzus tartalmát letölthető PDF formátumú anyagok formájában, illetve a tanárok által javasolt kiegészítő anyagokat.

Interaktív kapcsolódási lehetőség:

Tartsa a kapcsolatot a szemlélődési témákkal és a támogató útmutatásokkal, amelyeket hetente egyenesen a postaládájába küldünk.

Tanfolyami közösség:

Vegyen részt az osztálytársaival tartandó privát, helyszíni megbeszéléseken. 

Early bird kedvezmény:

Spórolj 50 Dollárt október 2-ig! Klikk ide a felíratkozáshoz!

A tanfolyam kezdete: október 24. 19:00 keleti parti-idő szerint (USA-ET) – közép-európai idő szerint 5 órát hozzá kell adni!

Élő beszélgetés és kérdezz-felelek Trudy Goodman-nal és Jack Kornfield-del, házigazda, Sharon Suh:

Jack Kornfield
Trudy Goodman

 

Ez a nyitó beszélgetés megteremti az alapokat az utazásodhoz az éberség teljes ösvényén.

Trudy Goodman és Jack Kornfield, az éberség (mindfulness mozgalom) két legelismertebb hangja, bemutatják az Öt Kulcs keretrendszert, és betekintést nyújtanak abba, hogy ezek az elemek hogyan állnak össze egy átfogó és átalakító életszemléletű megközelítéssé. 

Első hét: Éberség meditáció

Képezd a tudatod, hogy átalakítsd az életed – Diana Winston-nal

Diana Winston

Az éberség meditáció a teljes út alapja. 

Diana Winston fog végigvezetni a nem ítélkező éber tudatosság gyakorlatán, bemutatva, hogyan dolgozhatsz a gyakorlattal az élet minden területén, hogyan szilárdíthatja meg és összpontisíthatod a tudatodat. 

Az első éber lélegzetvételed alapozza meg a mélyebb belátást, és kitárja az utat az éberség teljes útjára. 

Második hét: Belátás

Lásd tisztán a valóságot Rick Hanson-nal

Rick Hanson

A belátás a kulcsa annak, hogy megértsd önmagad, a tapasztalataid és a körülötted lévő világ valódi természetét. 

Rick Hanson segít felfedezni, hogy az éberség meditációban képzett stabil és összpontosított elme hogyan teszi lehetővé, hogy a dolgokat olyannak lássuk, amilyenek valójában – mindig változónak, soha nem állandónak vagy önmagában állónak.

Ez a tisztánlátás segít túllátni a szenvedést okozó téves felfogásokon, és elvezet bennünket a természetes öröm és a nagyobb béke megtapasztalásához.

Harmadik hét: Etika

Élj az értékeid mentén, Rhonda Magee-vel

Rhonda Magee

Az etika, az erkölcs azon az elvek összessége, amelyek a cselekedeteidet és döntéseidet vezérlik, biztosítva, hogy az életed mind a magad, mind mások javát szolgálja.

Rhonda Magee elmélyül abban, hogy az éberség által kifejlesztett belátás hogyan inspirálja természetesen az etikus életmódot, segít összehangolni a cselekedeteidet a legmélyebb értékeiddel, hogy egy tisztességes és céltudatos életet élhess.

 


Negyedik hét: Együttérzés

Az éberség szíve, Chris Germer-rel

Chris Germer

Az éberség nem csak a tudatosság fejlesztéséről, hanem a szívünk megnyitásáról is szól. 

Chris Germer arra tanít, hogyan segíti elő az éberség az együttérzést és a kedvességet, először saját magad, majd azt kiterjesztve mindenki irányába. 

Az éberség szívének megértése és gyakorlása segíteni fog abban, hogy olyan empátiát és kapcsolatot ápolj, amely az örömteli és tartalmas élet központi eleme – és elengedhetetlen ahhoz, hogy a világot jobbá tegyük.

Ötödik hét: Közösség

A kapcsolat gyógyító ereje, a tiszteletreméltó angel Kyodo Williams-szel

Rev. angel Kyodo wiliams

Az éber jelenlét a közösségben és a kapcsolatokban fejeződik ki a legteljesebben.

A tiszteletreméltó angel Kyodo williams vezet benneteket annak felfedezésében, hogyan erősíti az éberség a kapcsolataitokat, hogyan épít támogató közösségeket, és hogyan teremt egy harmonikusabb világot.

Ez az utolsó foglalkozás minden kulcsot egyesít, megmutatva, hogy a mindfulness egy teljes út, amely nemcsak az egyénnek, hanem az egész közösségnek hasznára válik.

 

Készen állsz belevágni az utazásba?

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy a legismertebb éberség (mindfulness) tanítóktól tanulj, és fedezd fel az Öt Kulcsot, ami az éberséget egy teljes úttá egyesíti egy jó emberi élethez vezetve. 

Szakértői útmutatás

Tanulj közvetlenül a neves éberség meditációt oktató tanároktól élő foglalkozásokon keresztül, amelyek személyre szabott betekintést nyújtanak és válaszokat adnak kérdéseidre.

Átfogó tanulás

Előre felvett tanítások és segédanyagok, amelyek mélyen belemennek az Öt Kulcs mindegyikébe, lehetővé téve, hogy mindenki a saját tempójában tanuljon.

Gyakorlati eszközök

Vegyél részt vezetett meditációkon és gyakorlatokon, amelyek az Öt Kulcs keretrendszerét alkalmazzák a mindennapi életében, segít az odafigyelés, a belátás, az etika, az együttérzés és a közösség integrálásában, a tartós átalakulás gyakorlati eszközeiként.

Kapcsolat

Csatlakozz egy hasonlóan gondolkodó egyénekből álló támogató közösséghez, oszd meg tapasztalataid és növeked együtt ezen az átalakító utazáson.

A regisztrációdhoz járó különleges bónusz

Jon Kabat-Zinn

 

Jon Kabat-Zinn három részes vidó sorozata:

  1. Bízni a jelen pillanatban
  2. A tudatosság egyetemes ereje
  3. Képes-e az éberség átalakítani a világot?

Ebben az erőteljes sorozatban Jon Kabat-Zinn, a modern mindfulness mozgalom megalapítója három szívhez szóló és inspiráló beszélgetést folytat a Lion’s Roar főszerkesztőjével, Melvin McLeoddal.

Megosztja mély bölcsességét és meglátásait arról, hogyan változtathatja meg a mindfulness az életünket – és hogyan teheti jobbá a világot.

Forrás – Lion’s Roar

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó