Blog

Nemrégiben adtunk hírt, hogy 85. születésnapja alkalmából Junell és Abraham Kumin zenészházaspár kezdeményezésére és közreműködésével zenei albumot adott ki Őszentsége, Belső világ, Inner World címmel.
    A Dalai Láma hivatalos Facebook oldalán hozták nyilvánoságra, hogy teljes terjedelmében elérhetővé tették az albumot a nagyobb zene-, illetve videómegosztókon, a YouTubeon, a Spotifyon, amazon musicon stb.

Drága fivéreim és nővéreim!

Szeretnék köszönetet mondani a ...

Őszentsége születésnapjától, július 6-tól kezdve bő egy hétig, július 14-ig ingyen streamelhető a Dalai Lámáról készült portréfilm – számol be a Buddhistdoor.net. A dokumentumfilm világpremierje 2019. augusztusában volt a 76. Velencei Filmfesztiválon. Azóta több díjat is nyert. A London Independent Film Award legjobb dokumentumfilmjének járót idén, a S.N.O.B. Film Festival legjobb filmnek járó díját még tavaly.

A zen virágai és levelei című könyvben Szung Szán zen mester levelezése található tanítványaival. Ebből válogattunk...

Előadásmódja ekszpresszív és rögtönzött, megpróbál a mélyebb rétegekből feltörő szövegekre, hangokra nyitottá válni.

"– De a fődologra még most térek rá – folytatá Negrotin. – Alig hat esztendeje, hogy Magyarországon a szabadságharc lefolyt. A legderekabb hazafiak most kezdenek hazatérni börtöneikből, ahol súlyos büntetéseiket leülték: itthon mindenük elpusztulva, birtokuk elkobozva, hogyan kívánod te a magyar hazafiakkal a Buddha-vallás közönyös tanait elfogadtatni, hogy azok most elfelejtsék hazájuk leigáztatását, lehajtsák fejüket a rajtuk gázoló idegen sarka alá, hogy a vitéz magyar faj lemondjon hazája, alkotmánya visszaállításáról?