Blog

A buddhista hagyomány az együttérző vezető három fajtáját írja le: az úttörő, aki elöl jár, kockázatot vállal és példát mutat; a révész, aki átkíséri a rábízottakat, és az átkelés hullámzását kezeli; és a pásztor, aki nyája minden egyes tagjának biztonságát a sajátja elé helyezi.

Egyre bővül a BuddhaFM rádió születésnapi ünnepségének repertoárja!

  Kecskés Péter fotóművész, videóművész, asztrológus, költő, író, zenész (United Gods), performer, aki -nem mellesleg - nagyon aktívan foglalkozik az Őshagyománnyal. Egy igazán sokoldalú művész és gondolkodó, akinek esszék, tanulmányok fűződnek a nevéhez. Előadásokat tart, tanít, munkásságáról kb. 300 cikk jelent meg, van 2 önálló verses kötete, írásai jelennek meg mindenféle témában, legyen az metafizika, immagináció, gnózis, filozófia, mágia, asztrológia, hermetika, iszlám, Dzogcsen, vagy Tantra...  

Az interjút Bende Zsuzsanna készítette.

Hajnal Krisztina japanológus, japántolmács. 2008. óta foglalkozik az ikebanával, jelenleg a Magyar-Japán Baráti Társaság ikebana tagozatának vezetője. Az ikebana (生け花) a japán virágrendezés művészete, mely szó szerint...

Jónás Vera énekes-dalszerző, aki a London Centre of Contemporary Music-ban szerzett diplomát. Turnézott az Egyesült Államok keleti partvidékén, játszott Erdélyben, Ausztzriában, Szlovákiában, Hollandiában, Németországban. Londonban alapította első zenekarát, a Vera Jonas Pyjama Sessions-t. Játszik szólóban, duóban, és zenekarával, Jónás Vera Experiment néven. Kiváló gitáros, aki dalait angolul írja. A magyar zenei palettán teljesen egyedi hangzást tudott létrehozni, ami nemzetközi mércével mérve is, művészi értéket tekintve is kiemeli kortársai közül.

Beszélgetés Kenéz Lászlóval, a Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorhelyettesével, tanárával, sakuhacsi művésszel a Japánban tett látogatásáról, egy Zen Főiskolán, zen buddhista kolostorokban, és a komuszó hagyománnyal kapcsolatban szerzett tapasztalatairól.

Az interjút Szeremley Anett készítette.

Az adás időpontja: 2019 szeptember 6. péntek, 16:00; szombat 11:00; hétfő 20:00