Blog

Anuttara – Beth Upton –, londoni születésű meditációs mester A halál éber tudatosítása címmel online elvonulást tart június 6-án reggel 7 órától június 7-én este 19 óráig

Június 22. és augusztus 16-a között rendezik meg A BuddhaFest Online fesztivált a Trycicle internetes buddhista magazin szervezésében.

"Mi a kert? Mi közünk van a kerthez? Hol van a paradicsomi kert és milyen viszonyunk van nekünk, XXI. századi embereknek a természettel? Lehetséges lenne-e, hogy sok „vidéken újrakezdő”, sok „konyhakertész”, sok „nyitott” ember egy új korszakot kezdhet a történelemben? ... "

"... megtehetjük, hogy pusztán szemléljük a szorongást anélkül, hogy válaszok és megoldások után kutatnánk. De még azt sem firtatjuk, hogy miért van jelen, nem ítélkezünk fölötte, hogy jogos-e vagy sem. Ha képesek vagyunk csak rátekinteni és figyelni az aggodalmat és szorongást, amit érzünk, akkor abban a dúsgazdag és kifogyhatatlan kincsestárban fogjuk meglelni, amit „életnek” nevezünk..."

A magyar buddhistákhoz hasonlóan a világ minden táján online videóközvetítések segítségével ünnepelték a Vészákot, a Buddha születésének, megvilágosodásának és távozásának napját...

Ácsán Dhammanandó üzenete a London melletti Amaravati Buddhista Kolostorból érkezett az őt rendszeresen vendégül látó Tan Szigete Közösség tagjainak.