Blog

Terveink szerint a buddhista alaptanítások, alapgondolatok mintegy hívószóként elindítják a beszélgetéseket és ennek mentén indul el egy szabad gondolatáramlás. Aki kérdez: Tóth Zsuzsanna buddhista tanító, szakfordító és tolmács. Aki válaszol: Varjasi Géza buddhista tanító és dzogcsen gyakorló.

"...fölülről néztem a saját testemet, meg azt, hogy körülötte vannak, és az első gondolatom az volt, hogy nem lélegzek és mégis élek... Teljes nyugalom, teljes béke, amikor szeretet vesz körül, és ez a "mindent értesz"... Közben néztem, hogy mit csinálnak a testemmel, – az viszont nagyon nem érdekelt. ...mint amikor a moziban nézel egy filmet: ott vagy, nézed és nagyon nem érdekel. Közben ez az egység érzés: mintha egy csepp lennél a tengerben, és tényleg mindent értesz, mindent tudsz, minden rendben van. ...a következő élmény meg az volt, hogy így beszakadtam a testembe..."

„Álomlét ez itt, barlanggyomrodban, Karthágó, és engem most nem fogsz elemészteni...”

„Amit megfogalmaznak, hogy nyugalom, béke, szeretet, öröm. Ezeket szokták mondani az emberek. Meg tud érinteni minket a hangtálaknak a hangja és maga, amit érzékelünk.”

„Ami egy az egyben átültethető, és egy az egyben alkalmazható egy nem bhutáni kontextusban is, az például az életszínvonal, vagy az ökológiai diverzitás.”

„Ádám: - …a „hibás szépségre” utalnék vissza, a színpadon is nagyon jó, hogyha kócos egy jelenet, ha nem tökéletes, ha van benne egy kis hiba…
Anett: - ...a haikukra gondolva, de a tusfestészetre is igaz lehet ez, hogy a történés és az észrevevés találkozásáról van szó inkább, nincs benne  nagyon cselekvő történet, csak a történés és a szemlélő tudat odafordulása, pl.: sziromlehullás…"