Blog

"Megvan a képességünk arra, hogy belső szabadságra leljünk a Buddha tanításait követve. Úgyhogy most szeretném azt kívánni mindannyiótoknak, hogy..."

„A múlt már elmúlt. A mai naptól, ebben az új évben, noha testileg ugyanaz vagyok, ugyanaz a nevem is, de életemet sokkal együttérzőbb, sokkal értelmesebb módon fogom élni.”

"Remélem látjátok még azokat a nagy nemzeteket, akik rengeteg pénzt költenek fegyverekre és háborúra visszafordulni, és az erőforrásaikat a klíma védelemére fordítani."

A legfontosabb üzenetünk az ünnepekre az, hogy látva a körülöttünk zajló világban a felfordulást, a rengeteg bizonytalanságot, félelmet és szenvedést, próbáljunk meg életünk fő értékeire figyelni, becsüljük meg a mulandó, de nagyon értékes emberi életünket, amelyben ott rejlik a megvilágosodás lehetősége; gondoljunk hálával az egyetemes szeretet üzenetét elhozó Megvilágosult Mesterekre; és útmutatásaikat követve gyakoroljuk az örömteli szeretetet és a felelősségteljes gondoskodást valamennyi felebarátunk – emberek és állatok – iránt, akikkel egyetemben részesülünk e végtelen, csodákkal teli világmindenség áldásaiban.

„A karma kagyü vonal az a mi alapunk, a 16. Karmapa a vonal tartó lámánk, és mi itt a központban, a legtöbbünk Láma Ole-t tartjuk a gyökérlámának, fő tanítónak. (…) A Gyémánt Út Buddhizmus, ahogy mi nevezzük, ez tulajdonképpen csak annyit takar, hogy világi buddhizmusról beszélünk.”

"A buddhizmusban azt szoktuk mondani, hogy a felajánlásnak van három tökéletessége..."