Blog

1996 óta foglalkozik lelki terápiákkal, transzlégzéssel, transzperszonális pszichológiával, meditációval. 

 

Kihirdetjük a BuddhaFM Négy mérhetetlen című fotópályázat nyerteseit! A zsűrinek valóban nehéz dolga volt, mert rengeteg nagyszerű kép érkezett. Elsődleges szempontunk a győztesek kiválasztásában az volt, hogy mennyire tükrözi a pályázat témáját, a négy mérhetetlent: a szerető kedvességet, vagy szerető jóságot (mettá), az együttérzést (karuná), az együttörvendést (muditá) és az egykedvűséget (upekkhá). A tévedések elkerülése végett, az egykedvűség nem közömbösséget, hanem a közép megtartását jelenti, egy részrehajlás nélküli szemléletet és magatartást.

József Attila-díjas magyar tibetológus, író, műfordító, könyvkiadó, rádiós szerkesztő. Tibetológusként kutatási témája a tibeti irodalom, költészet. Rádiós szerkesztőként a nevéhez fűződnek a Magyar Rádió A Kelet kapujában és a Keleti Társalgó című műsorok. Íróként a Su-la-ce néven kiadott Lin-csi történeteivel vált ismertté és népszerűvé.

Riporterünk, Bende Zsuzsanna többek között Lin-Csi apátról faggatta.

Autodidaktosz vagyok, azaz ,,Isten ültette lelkembe a hősi éneket! "

Nemrégiben az ENSZ június 21-ét Nemzetközi Jóganapnak nyilvánította. Így ezen a napon a világ minden országában, akárcsak Magyarországon is a jóga kerül a figyelem középpontjába. Ezért az Indiai Nagykövetség egy ennek megfelelő Nemzetközi Jóga Napot tart a Bálnában (1093 Bp. Fővám tér 11-12.) az első emeleti rendezvényteremben, ahová minden kedves érdeklődőt várunk.