Főoldal > Csöpel Láma karácsonyi tanítása december 24-én online

Csöpel Láma karácsonyi tanítása december 24-én online

Az idei évben a közösség sajnos nem tud a megszokott módon közösen ünnepelni a Karmapa Házban, így Csöpel Láma szenteste, 24-én 18 órától online jelentkezik be és ad  ünnepi tanítást.

Az online tanítás itt tekinthető meg élőben és utólag is

„Nekünk buddhisták számára is a Karácsony ugyanúgy a szeretet, a fény, a családi együttlét ünnepe. Jézust nagy Megvilágosodott Mesternek tartjuk, így a szeretet nagy tanítómesterének eljövetelét együtt ünnepeljük keresztény testvéreinkkel.

A legfontosabb üzenetünk az ünnepekre az, hogy látva a körülöttünk zajló világban a felfordulást, a rengeteg bizonytalanságot, félelmet és szenvedést, próbáljunk meg életünk fő értékeire figyelni, becsüljük meg a mulandó, de nagyon értékes emberi életünket, amelyben ott rejlik a megvilágosodás lehetősége; gondoljunk hálával az egyetemes szeretet üzenetét elhozó Megvilágosult Mesterekre; és útmutatásaikat követve gyakoroljuk az örömteli szeretetet és a felelősségteljes gondoskodást valamennyi felebarátunk – emberek és állatok – iránt, akikkel egyetemben részesülünk e végtelen, csodákkal teli világmindenség áldásaiban.

Békés, Áldott Ünnepeket kívánunk Mindenkinek!”

MESTEREK TANÁCSAI

Ha nincs belső ösvényünk, következetes belső munkánk önmagunk természetének a feltárására, akkor a jótettek gyakorlása nem könnyű, mert az indítékaink gyorsan változnak. Lehet, hogy Valamit jó szándékkal kezdünk el, de cselekvés közben megsértődünk, vagy elveszítjük a jóra való ösztönzést, vagy elfáradunk, esetleg csalódunk, és így ami jónak indult, az ellenkezőjére változik. Cselekedetünk eredménye akkor már nem lesz érdemteli, mert tudatállapotunk és indítékunk negatív lett, cselekedeteink eredményének a minőségét pedig az indíték minősége határozza meg.

(Láma Ngawang)

Az online youtube közvetítés nyilvános, tehát bárki számára elérhető ingyenesen, azonban a Központ fenntartása érdekében felajánlásokat szívesen fogadunk az alábbiakban megadott bankszámla számra: Tiszta Fény Alapítvány – OTP 11703006-20050629 és közleményként írd bele: KARÁCSONY

 

 

 

 

A közösség honlapja

 

 

Kapcsolódó