Főoldal > Karsai Gáborral a dogmák meghaladásáról 4. rész

Karsai Gáborral a dogmák meghaladásáról 4. rész

Beszélgetés Karsai Gáborral , a Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektorával a dogmák meghaladásáról és még sok minden másról (4 rész).

„Egyszerre figyeljük magunkat és a világot. A világ figyelése az önmagunk figyelése és önmagunk figyelése a világ figyelése. Ez nem különül el. A befeléfordulás nem azt jelenti, hogy kirekesztem a világot, vagy amikor a világban szemlélődöm és kontemplálok mondjuk reflexív módon a körülöttem levő, engem körülvevő jelenségek fölött az nem azt jelenti, hogy akkor ne egyúttal a belsőmet vizsgálnám. Én azt gondolom, hogy a külsőnek és a belsőnek ez a szétválasztása és elkülönítése sem állja meg teljesen a helyét, a külső vizsgálata a belső vizsgálata és a belső vizsgálata a külső vizsgálata is kell, hogy legyen. A kettő egymásra reflektál, egymásba ágyazódik folyamatosan.”

Az interjút Bende Zsuzsanna készítette.

Az adás időpontja: 2020. JÚLIUS 28., KEDD 08:02; szerda 11:02; csütörtök 14:02; péntek 17:02; szombat 12:02 és augusztus 3., hétfő 21:02

Kapcsolódó

Hírek

Szamjak Mahádán fesztivál Buddha szobrokkal Nepálban

Március 14-én ünnepelték a nepáli buddhisták a Szamjak Mahádán ünnepet Lalitpurban, Nepál negyedik legnépesebb városában, amelyre különböző szentélyekből összesen mintegy 140 Buddha szobrot gyűjtöttek egybe.