Te akartad tudni! Dobosy Antal zen mesterrel

Te akartad tudni!  című új sorozatunk keretén belül a legnagyobb tudású tanítóink válaszolnak a legalapvetőbb, legégetőbb, legbonyolultabb, legkomolyabb, legköltőibb, legszebb, legfájdalmasabb, vagy egyszerűen a legutolsó kérdésetekre, ami maradt. 
Első válaszadónk Dobosy Antal zen mester, aki 1980 óta buddhista, az annyi mint 39 év, vagy 14235 nap, vagy 341640 óra, 1989 óta a zen közösség tagja (ekkor alakult meg), az annyi mint 30 év, vagy stb. Átlagosan fél órát számolva naponta, úgy összesen 6120 órát (255 nap) ülhetett meditációban. De ez lehet több is. Születése óta eltelt idő: 28539 nap. És pontosan négy év múlva, 2023. április 5-én lesz 30000 napos. No akkor egy nagy születésnapi ünnepséget rendezünk! És Barát kutya nélkül él már hat éve.
Őt a 4 Nemes Igazságról lehet kérdezni. Azért választottuk ezt, mert azt tapasztaljuk, hogy már a legelső alaptanításnál, - mely szerint az emberi élet szenvedéssel teli - elakad a legtöbb ember. Rosszul értelmezi, és/vagy tagadja ezt a tételt. Nem nehéz belátni, hogy, amennyiben az első lépésnél elakadunk, mennyi esélyünk van arra, hogy eljussunk a megoldáshoz, vagy egyáltalán átlássuk azt, amit a Buddha lehetőségként tárt elénk...
Tehát csak emlékeztetőül a Négy Nemes Igazság a következő
- az emberi élet szenvedéssel teli;
- a szenvedésnek oka van;
- a szenvedés megszűntethető;
- a megszabaduláshoz a 'Nemes Nyolcrétű Ösvény' vezet;
Április 14-ig várjuk a kérdéseket a radio@buddhafm.hu címre. Az adás, amiben a válaszok elhangzanak 22-én reggel 7:00 órakor hallgathatjátok meg először. Ismétlések: 23-án 10:00; 24-én 13:00 További ismétlések itt lesznek olvashatók.
 
A legjobb kérdések gazdái között jegyeket sorsolunk ki a BuddhaFM rádió 5. születésnapi partijára, ami az A38 Hajón lesz szeptember 22-én. A nyertesek nevét az adás során Dobosy Antal húzza ki egy kalapból.