Weiner Sennyey Tibor: Karthágó /hangjáték PREMIER!

„Rabbá tennél, holott én kintről jöttem, én láttam, milyen a valódi tűz, az igazi nap, a valódi fény. Álomlét ez itt, barlanggyomrodban, Karthágó, és engem most nem fogsz elemészteni. Ismerlek! Felismerlek! Azt akarod, fogadjam el rideg tüzed hamis árnyát, s valljam: ez a való! Hideg kő és rideg fa árnyát véljem valónak, melyeket te itt merő csalfaságból le és fel hordozol, s azt mondod, ezek az én emlékeim, ezeket én mondtam, ez így volt. Azt akarod, hogy arról beszéljek, amit te bábozol nekem, s ezáltal elfogadjam, hogy ez a valóság. De a valóság nem hideg kövek és rideg fák árnyaiból szőtt sötét kép, sosem volt múlt, hanem forró hó és perzselő jég, arcomba maró szél, és tudod, mi még… kutyáim vonyítása, kutyáim ugatása, ebek születése és halála.”
 
Különleges és egyedi premierre invitálunk titeket 2021. április 11-én, a Költészet Napján.
Mivel már több mint egy éve tart a járvány és a korlátozások az első pillanattól érzékenyen érintik a színházi életet, ezért most az ismert körülmények miatt lehetetlen rendes színházi bemutatót tartanunk.
A Buddha FMnek köszönhetően azonban mégis meg tudunk hívni titeket egy premierre!
A Karthágó-hangjáték egy órányi belső, elmélyült utazásra hív minden bátor utazót.
A történetnek nagyon sok lehetséges olvasata van: jelenünk groteszk tükreként, posztapokalptikus sci-fiként, az elidegenedő ember belső monológjaként, a spirituális válságban szenvedő lélek segélykiáltásaként, vagy akár Gustav Flaubert Szalambó című regényének olvasónaplójaként is lehet értelmezni. Valószínűbb azonban, hogy minden hallgató máshogyan fogja megélni ezt az egy órányi külső és belső utazást.
Kérésünk annyi, hogy 2021 április 11-én, este 6 órakor, a költészet napján, ha velünk tartotok Karthágóba, akkor gyertek úgy, mintha tényleg egy lélek-színházba jönnétek.
Készüljetek rá, öltözzetek fel csinosan, töltsetek egy pohár finom bort vagy igyatok egy csésze illatos zöld teát. Mindenki úgy, ahogyan szokta. Mielőtt a hangjáték megkezdődik, kérünk titeket, hogy kapcsoljátok ki vagy halkítsátok le a telefontokat és lehetőleg ne csináljatok mást, csak figyeljetek az előadásra, pontosan úgy, ahogyan azt a színházban is szoktuk.
 
Az adás premierje: 2021-04-11 18:00; Ismétlések időpontja: 2021-04-13 kedd 07:38; szerda 10:38; csütörtök 13:38; péntek 16:38; szombat 11:38; 2021-04-19 hétfő 20:38
 
A színház a demokrácia temploma. Az ókori görögök úgy építették fel poliszaikat, hogy előbb kiválasztották a helyet, ahová amfiteátrumot lehetett építeni és köré építették városállamaikat, amelyekben magas szintű műveltség, filozófia, tudomány, művészetek és demokrácia született. A színház mindig ünnep. A költészet ünnepe, a művészet ünnepe, a közösség ünnepe.
Ünnepeljetek velünk! (WST)
 
Karthágó
hangjáték, 54 perc
Írta:
Weiner Sennyey Tibor
Felvétel, utómunka, rendezés és Augustus Darwell:
Formanek Csaba
Ada:
Hakstol Sára
 
 
 

Weiner Sennyey Tibor

Formanek Csaba

Hakstol Sára