Hírek

"Hongkong most ugyanazzal a sorssal néz szembe, amivel annak idején Tibet, amikor Kína rájuk erőltetett egy új biztonsági törvényt, ami kriminalizált minden függetlenségi törekvést..."

Az indiai-kínai határvita a kasmíri Ladakhban található Galván-völgy hovatartozását illetően kezd elcsitulni. A határmenti konfliktusnak indiai részről biztosan voltak halálos áldozatai, kínai részről csak sejthető, mert adatokat nem közölnek. A szembenálló katonák között hivatalosan nem dördült el lőfegyver, de kövekkel és szöges vascsövekkel estek egymásnak. A felek, a világ két legnépesebb országa, mindkettő atomhatalom úgy néz ki most inkább tárgyalásos úton rendezik a vitájukat.

A világjárvány egyik hozadéka, hogy az egymástól való elszigeteltség miatt rákényszerültünk az online eszközökön keresztüli kapcsolattartásra. Noha a járvány hazánkban és a környező országokban lecsengeni látszik, a hatósági korlátozó intézkedések jelentősen csökkentek, több közöség megtartotta az online térben való jelenlétét. A Dhammadípa közösség és az Egy Csepp Szangha (One Drop Zendo) csak két példa a hazaiak közül, akik továbbra is élnek a technikai lehetőséggel és rendszeresen tartanak elvonulásokat, meditációt.

Dzsampel Lödoj, a VIII. Kambi Láma Tuva fővárosában, Kizilben hunyt el, június 23-án, mindössze negyvenöt évesen...

„Szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni Őszentségének a XVII. Gyalva Karmapának! Legyen megvilágosodott aktivitásod virágzó és élj soká minden érző lény javára!"
                    Mingyur Rinpócse

A tibeti kínai hatóságok elrendelték az imazászlók megsemmisítését a régióban. Máig ez Kína egyik legközvetlenebb támadása a tibeti kultúra és vallásos hit látható szimbólumai ellen – állítja egy helyi forrás.
A kampány, amit „viselkedési reform” programnak hívnak, júniusban kezdődött a ...