Hírek

Az egészségügyi miniszter a külföldön tanuló bhutáni orvosokat is hazahívta, hogy támogassák az ország 3000 fős egészségügyi ellátását. Huszonnégyen már vissza is érkeztek és a karanténközpontokban vannak elszállásolva. Hatszáz önkéntest képeztek már ki tartalékként egészségügyi szűrővizsgálatok elvégzésére, és ötezerre tehető a tervezett továbbiak száma.

A nagy tiszteletnek örvendő buddhista szerzetes és nyingma tanító Kjabgön Phakcsok rinpocse megosztott egy üzenetet a koronavírus-járvány okán a bangoki székhelyű Elkötelezett Buddhisták Nemzetközi Hálózatán (INEB) keresztül...

A járványhelyzet miatt szinte minden buddhista kolostor és elvonulási központ bezárta kapuit. Ezért számtalan hagyományvonal megannyi intézménye ajánl online gyakorlási lehetőséget, melyek a vezetett meditációtól a dharma-beszéden át a konferenciáig terjednek.

A japán emberek és milliónyi turista számára most kezdődne a cseresznyevirágzás, a virágnézés élvezetének a hanaminak az időszaka.

"Ezekben az időkben azt az erőt kell felmutatnunk, ami pont a kicsiségünkből fakad, az egységet megőrizve és támogatva egymást. Ilyen rendkívüli körülmények között a kormány vállalja a felelősségét annak, hogy enyhítsen a nép koronavírus okozta szenvedésén."

A világ egyetemei bezártak, de csak a személyes órák maradnak el. Az oktatás online folyik tovább, nem kivétel ez alól a Tan Kapuja Buddhista Főiskola sem. Számos fizetős szolgáltató, mint a Coursera vagy az edX, ingyenes tanfolyamokat kínál a megszokottnál több szabadidővel és kimeríthetetlen tanulásvággyal rendelkező felhasználóinak.