Hírek

"A siker elengedhetetlen közreműködői az önkéntesek, a deszupok voltak... Szerepük felbecsülhetetlen egy olyan országban, ahol mindössze 37 orvos él, és a teljes állású egészségügyi dolgozók száma is csak 3000 fő. "

  Idén az indiai Haridvárban, Uttarakhand állam szent városában zajlik a Kumbh Mela fesztivál már január óta. Már eddig is majd millió zarándokot fogadott a város a Gangeszben történő rituális megmártózásra, de várhatóan az áprilisi fesztivál ideje alatt ennél is többen lesznek majd. A szerencsés megmerítkezési dátumok idén az árilis 12. 14. és a 27-i, de a Gangeszben partján folyamatos  a zarándoklat egész évben.

 

Idén újra megrendezték a Tokió melletti Takao hegy, a Takao szan tövében a hivatari macuri-t, a tűzönjáró fesztivált.

Húsz évvel az elpusztításuk után 3D-s vetítés keltette újra életre a Bámiján-völgy legendás álló buddha alakjait. 

A Cukidzsi Hongvandzsi egy több mint négyszáz éves, a Dzsódó Sinsú iskolához tartozó buddhista templom Tokióban egy öreg halpiac mellett.

Március 6-án megkapta a koronavírus elleni védőoltás első dózisát Őszentsége a Dalai Láma Indiában, Dharamszalában a helyi kórház oltóközpontjában.

Erről hivatalos honlapján adtak tájékoztatást. Ugyanitt egy rövid videóban beszél az orvosokba vetett bizalmáról és a védőoltás fontosságáról, és bátorít mindenkit arra, hogy kövesse a példáját.