Hírek

A templom területén található annak a bódhifának a leszármazottja, aminek tövében ülve a Buddha elérte a megvilágosodást. A helyzet iróniája, hogy a fa a lezárásoknak köszönhetően, látogatók híján igen jó egészségi állapotba került.

A Dalai Láma hivatalos honlapja számolt be arról, hogy Őszentsége levélben fejezte ki aggodalmát a napokban lemondott japán miniszterelnök, Abe Sinzó romló egészségi állapota miatt.

Szokatlan döntést hozott az elzárt himalájai buddhista ország, Bhután vezetése, miszerint visszavonják a dohánytermékek forgalmazására irányuló tilalmat a koronavírusnak köszönhetően.

Szeptember 2-án ünnepelték világszerte tibetiek a demokrácia felé vezető első lépésük évfordulóját. 60 évvel ezelőtt alakult meg az első reprezentatív választott testület a Tibeti Népkéviselők Bizottsága (The Commission of Tibetan People’s Deputies). A Tibet történelmét örökre megváltoztató esemény kezdeményezője és támogatója maga Őszentsége a Dalai Láma.

A thukdam a halál utáni köztes létben, bardóban végzett magasszintű meditációs gyakorlat által létrehozott állapot.  Ekkor a megvalósított mester tudata a fizikai halál után is a testben marad és mindamellett, hogy a biológiai élet jelei megszűnnek, a halál jelei nem mutatkoznak a testen.