Főoldal > Egy vuhani buddhista templom felajánlotta a zöldségfeleslegét

Egy vuhani buddhista templom felajánlotta a zöldségfeleslegét

Egy Hupej tartománybéli 1300 éves kolostor szerzetesei a szociális médiát hívták segítségül arra, hogy helyiek százainak segítségét kérjék a túlságosan is bő termést hozó zöldségeskertjük szüreteléséhez, ezeket a növényeket még a koronavírus járvány alatt ültették el.

A vuhani Lingquan templom szerzetesei a kérést a templom Sina Weibo profilján hozták létre, ami a Twitter kínai megfelelője, mondván a polgároknak, hogy segítségre lenne szükség a templomuk melletti igen bő termést hozó kertjükben termett zöldségek elfogyasztásában.

„Helyreállítottuk a földet és zöldségeket palántáztunk, hogy el tudjuk látni magunkat. De túl sokat ültettünk és még úgy is túl sok maradt rajtunk, hogy más templomoknak is adtunk” – írja a poszt.

Kép forrása: a Lingquan templom Weibo oldala

Egy online videó mutatja, ahogy egy szerzetes különféle zöldségeket takarít be és egy kb.100 kg babbal és uborkával teli ládákkal megrakott talicskát tol. A templom online posztban teszi fel a kérdést „Milyen érzés olyan zöldségeket enni, amiket buddhista szentiratokon neveltünk?”

A templom láthatóan alábecsülte az ínyencek érdeklődését a frissen szedett zöldségek üde íze iránt, mivel egy pár órával később kelt másik posztjukban már így írtak: „Mindenkit kérünk, hogy nyugodjon le, különben a következő hónapban már vásárolnunk kell a zöldséget.”

Az eredetileg i.sz. 749-ben épült és 2001-ben felújított Lingquan templom a Longquan hegyen, Vuhanban található egy nagyjából 9.3 hektáros területen. 

A Beijing News szerint a templom helyrehozott néhány használaton kívüli földet, hogy a környékbéliekkel zöldséget termesszenek rajtuk.

Lingquan templom. Kép forrása: wikimedia.org

Egy templomi munkás azt mondta, hogy 1.3 hektárt vontak művelés alá zöldségeskertet hozva létre, és annak ellenére, hogy se rovarirtószereket, se műtrágyát nem használtak, elképesztően bőséges termést arathattak.  
A templom egy videót is közzétett, amiben falusiakat és szerzeteseket láthatunk dolgozni a nyugodt és békés kertben miközben buddhista zene és szentiratok recitációi szóltak hangosbeszélőkből a háttérben.

A templom Weibo oldalát is elárasztották a kommentek, amiben egy netező teszi fel a kérdést: „Ha a zöldségek megszenteltek, az segít meghosszabbítani az életet?”

A templom az ingyen zöldségekre vonatkozó kérések százait kapta rögtön az első posztjuk után.

Három órával később az egyik szerzetes a saját profilján azt mondta: „elképesztő, minden zöldség elfogyott a kertünkből.” Egy fotót is kiposztolt, aminek a képaláírása így szól: „Olyan, mintha a parinirvánába távoztam volna” – utalva a Buddha tizenkét tettéből a tizenkettedikre.

A humoros szerzetes posztja hamar megkapta a magáét. „Mesterek! Semmit sem tudtok az ínyencek erejéről!” – írta a netező.
A templomi munkás azt mondta, hogy csak a helyiek korlátozott érdeklődésére számítottak és nem voltak felkészülve ilyen mértékű figyelemre.
Egy netező szerint ezek a mesterek bemutatták most nekünk, hogy a világ folyton változik.

2020. június 12.
Forrás: Globaltimes

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

Kapcsolódó

Hírek

Buddhista béketábor Ugandában

Március végén-április elején egy főleg gyerekeknek szóló, egyhetes béketábort szervezett az Ugandai Buddhista Központ (Uganda Buddhist Center – UBC) a tiszteletreméltó Bhanté Ószádha és a