101% a méhekért

“Mint a méh, amely összegyűjtvén a nektárt

távozik anélkül, hogy ártana a virágnak,

hogy elváltoztatná annak színét vagy illatát,

úgy éljen a bölcs ezen a Földön!”

 

 Dhammapada 49. Virágok - Fórizs László fordítása

 

    Összegyűlt az a 15,750 magyar aláírás a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat” európai kezdeményezéshez, ami ahhoz szükséges, hogy teljesítsük az európai polgári kezdeményezés hivatalos feltételeit. Erről a Drót számolt be a kampány magyarországi kordinátorára a Magyar Természetvédők Szövetségére hivatkozva. 

 

   

Ugyan a magyarországi aláírások már kellő számban megvannak, uniós szinten összesen egymilliónak kell összegyűlnie. Hazánk a hatodik tagállam, amelyik teljesítette ezt a feladatot. 

A “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió támogasson egy olyan mezőgazdasági modellt, amely lehetővé teszi a gazdák és a természet számára, hogy harmóniában éljenek. A kezdeményezés időszerűségét az adja, hogy napjainkban egyre több hír számol be a globális mértékű rovar pusztulásról, valamint a biológiai sokféleség drasztikus csökkenéséről, amelynek megállítása közös felelősségünk.” - Drot.eu. 

“Ez a petíció azért született, mert az Európai Unióban sokan összefogtak azért, hogy a méhek megmaradjanak. Ezt úgy lehetne elérni, ha nem használnánk olyan vegyszereket, amelyek megölik a méheket. A mezőgazdaságot méhbaráttá kell tenni. Ezért írtam alá én is a petíciót, és örülök hogy hozzájárulhattam a méhek megmentését célzó kampány sikeréhez...” – üzente nekünk Weiner Sennyey Tibor költő, író, méhész, a BuddhaFM külsős munkatársa. 

Weiner Sennyey Tibor videóüzenetét itt láthatjátok

 

Forrás - Drót

Magyar Természetvédők Szövetsége

 

Hírszerkesztő Fenyvesi Róbert