Főoldal > Őszentsége első nyilvános beszéde a műtétje óta

Őszentsége első nyilvános beszéde a műtétje óta

Őszentsége, a XIV. Dalai láma, júniusi térdprotézis-műtétje óta első nyilvánosan tartott beszédében, augusztus 16-án pénteken, arról beszélt, hogy száműzetésének köszönhetően sikerült Tibetet és a tibeti buddhizmust megismertetni világszerte minden érdeklődővel.

“Ha nem lettem volna menekült, talán most egy magas trónon ülnék a tibeti Lhászában” – mondta a 89 éves tibeti szellemi vezető a New York állambeli Ithacában, a Dalai Láma Könyvtár és Oktatási Központban összegyűlt több mint 100 tibetinek és további érdeklődőknek. 

“Azzal, hogy száműzetésbe kerültem, lehetőségem nyílt arra, hogy körbeutazzam a világot, és egy szélesebb közönségnek is elmagyarázhassam a buddhizmus lényegét, egy olyan személyes, ember-ember közötti kapcsolatot kiépítve, amely nagyon hasznosnak bizonyult, aminek segítségével sok emberrel teremtettem kapcsolatot világszerte” – mondta.

“Ma az emberek világszerte mélyen átérzik a Tibettel, és a tibetiekkel való lelki közösség és egység érzését” – mondta Őszentsége az ithacai Namgyal kolostor által létrehozott központban tett első látogatása során. 

A kiemelt képen Őszentsége az ithacai Dalai Láma Könyvtár és Oktatási Központban, 2024. augusztus 16-án.

 

Forrás – Radio Free Asia

 

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó