Főoldal > Újabb hivatalos közlemény Őszentsége egészségi állapotáról

Újabb hivatalos közlemény Őszentsége egészségi állapotáról

Őszentsége hivatalos honlapján frissítették az egészségügyi állapotáról szóló közleményt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Őszentsége, a Dalai Láma június 23-án New York-ba utazott, ahol június 28-án sikeres térdműtétet végeztek el rajta egy helyi szakklinikán. A közelmúltban Őszentsége hivatalos honlapján adtak ki tájékoztatást lábadozásáról, jelenlegi állapotáról. 

Szerencsére ismét jó híreket tudunk közvetíteni:

“Dr. David Mayman, a New York-i Hospital for Special Surgery felnőttkori rekonstrukciós és ízületpótlási osztályának vezetője a hétvégén meglátogatta Őszentségét, a Dalai Lámát. Miután megvizsgálta Őszentsége térdét és megfigyelte a fizikoterápiás gyakorlatokat, Dr. Mayman a következő műtét utáni friss orvosi közleményt osztotta meg:

‘Őszentsége jól gyógyul. Szorgalmasan végzi a fizikoterápiás gyakorlatokat amiben komoly előrehaladást mutatott fel. Az elkövetkezendő 6-12 hónapban mindez folytatódni fog, hogy optimalizálja a felépülését. Őszentsége a mai napig jelentős fejlődésről tett tanúbizonyságot, ami várhatóan a műtét utáni egy évben folytatódni fog.’”

Forrás – Őszentsége hivatalos honlapja

A kiemelt képen Őszentsége, a Dalai Láma részt vesz a Palden Lhamo dharmavédőnőnek szóló havi ünnepi felajánláson, amit minden holdhónap első napján tartanak. New York állam, az Egyesült Államokban, 2024. augusztus 5-én.

A BuddhaFM A  Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott online rádió. A rádió minden buddhista irányzat és az összes buddhista közösség számára nyitott, melynek tanítása és beszéde a BuddhaFM  küldetés nyilatkozatával  összhangban szólal meg.

BuddhaFM – Adásban a Tan!

Kövessenek minket  Facebook Spotify oldalunkon és  Youtube csatornánkon.

Hírszerkesztő: Fenyvesi Róbert

 

Kapcsolódó