Dialógus egy jobb világért Őszentsége, a dalai lámával

Június 9-én a Mind & Life Europe (MLE) “Dialógus egy jobb világért - Francisco Varela emlékére” címmel különleges párbeszédet szervezett Őszentsége, a dalai lámával. Az esemény megtekinthető itt.
 
A dalai lámát 1983-ig visszavezethető barátság kötötte a 2001-ben elhunyt chilei származású tudóshoz, együtt alapították a Mind & Life szervezetét 1987-ben, amely egy új tudományterület, a buddhizmus és a tudományok párbeszédét megtestesítő “kontemplatív tudomány” létrejöttéhez vezetett. Az Őszentségével folytatott mai párbeszéd házigazdája a Mind & Life Europe szervezet igazgatója, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola rektora, Karsai Gábor volt, a beszélgetőtársak pedig Amy Cohen Varela klinikai pszichológus, az MLE kuratóriumi elnöke, Pier Luigi Luisi biokémikus, Elena Antonova pszichológus és Thupten Jinpa vallástudós, a dalai láma vezető tolmácsa voltak.
 
A Mind & Life Europe 2021-ben “Embodiment and Enaction - Varela & Friends” címmel nagyszabású rendezvénysorozatot szervez Francisco Varela halálának 20. évfordulója, illetve az Evan Thompson-nal közösen írt “The Embodied Mind” című úttörő munka megjelenésének 30. évfordulója alkalmából. Az eddig lezajlott események (Varela International Symposium, Cerisy Tribute Day, Ouroboros Seminars) elérhetők az MLE YouTube-csatornáján.